dilluns, 18 de febrer de 2013

PROBLEMES DE REBAIXES A 4t I CS

S'han treballat problemes escrits amb l'alumnat de 4t i CS. S'ha plantejat una situació propoera a ells i elles: les rebaixes.
El problema de 4t és el següent:

Cicle mitjà
 Nina: 8 €         Playstation: 50 €     Cotxe: 5€          Llibre: 13 €
 Jocs de construcció: 22 €            Bambes: 35 €

És temps de rebaixes i decideixes trencar la teva guardiola i anar a comprar alguna cosa que t'agradi. Durant els dos anys que l'has anat omplint, has estalviat 75 €. Quan arribes a la botiga t'adones que si compres dos productes iguals, te'n regalen un altre. Quin és el màxim de productes diferents que pots comprar? Quins triaries? Aprofitaries alguna oferta? Us heu gastat tots els diners? Per què?Tenint en comte la diversitat del grup de 4t, s'ha baixat el nivell de dificultat d'una alumna:

Nina: 8 €              Cotxe: 5€          Llibre: 13 €        Jocs de construcció: 12
      
És temps de rebaixes i decideixes trencar la teva guardiola i anar a comprar alguna cosa que t'agradi. Durant els dos anys que l'has anat omplint, has estalviat 40 €. Quan arribes a la botiga t'adones que si compres dos productes iguals, te'n regalen un altre. Quins productes compraràs? T'has gastat tots els diners? Per què?


L'alumnat de CS tenia el següent problema:

Cicle superior
 És el teu aniversari i et regalen 100 €. Com que ara hi ha rebaixes, decideixes anar a comprar-te roba d'esport. Trobes una oferta de 2x1. Si un xandall val 32 euros i una samarreta en costa 12, quina roba et compraries? Quina és la roba que et sortirà gratis? Et sobraran cèntims? Què faràs amb la roba que et compris?
Els ha costat bastant de resoldre'ls. No els quedava gaire clar el terme 2x1 i com que el problema no especificava que s'havien de gastar tots els cèntims, han estat prudents i no se'ls han gastat tots.